Minél több, annál jobb Minél több, annál jobb

Minél több, annál jobb

2017.12.07

Intézetünk két legújabb ERC pályázat nyertese Makara Judit és Szabadics János, akik néhány éve az MTA Lendület programjának segítségével alakítottak önálló csoportot.

Egy kitüntetett munkatársunk Egy kitüntetett munkatársunk

Egy kitüntetett munkatársunk

2017.11.30

Az Akadémia szolgálatában végzett kiemelkedő tevékenységéért Fülöp János akadémiai kitüntetésben részesült.

Díjátadó után Díjátadó után

Díjátadó után

2017.11.29

Az Akadémia Székházában, a Magyar Tudomány Ünnepe rendezvénysorozat keretében rendezett ünnepségen vette át Miskolczi Christina és Pósfai Balázs az OTDT Pro Scientia Aranyérem kitüntetését.

Liftversek Liftversek

Liftversek

2017.11.28

Minden intézetnek lehet valami különlegessége, amit a látogatók azonnal észrevesznek. Ahhoz, hogy a mi intézetünk különlegességét valaki megpillanthassa, be kell szállnia a liftbe. Ha jön. . .

Van két új ERC nyertesünk! Van két új ERC nyertesünk!

Van két új ERC nyertesünk!

2017.11.28

Az akadémiai kutatóintézetekből ERC Consolidator Grantre benyújtott pályázatok közül három nyertes volt. Kettő a KOKI-ból pályázott: Makara Judit és Szabadics János. Gratulálunk és sok kiváló eredményt kívánunk pályázati tervük megvalósításához.

Tudós nők Tudós nők

Tudós nők

2017.11.24

A Francia Intézet volt a fő szervezője a Marie Sklodowska-Curie emlékév alkalmából az MTA-n rendezett „Women and Science”, a nők és a tudomány kapcsolatát ill. a nők helyzetét, lehetőségeit vizsgáló konferenciának.

Zágrábi vendégünk Zágrábi vendégünk

Zágrábi vendégünk

2017.11.22

A zágrábi Ruder Boskovic Intézetből érkezett Nela Pivac professzor asszony akadémiai ösztöndíj támogatásával dolgozik nálunk Zelena Dóra vendégeként.

Őszi PhD védések Őszi PhD védések

Őszi PhD védések

2017.11.14

Szeptember végétől október végéig négy kiváló eredménnyel végződő védésen vehettünk részt az intézetben.

Idén is jön a Mikulás! Idén is jön a Mikulás!

Idén is jön a Mikulás!

2017.11.08

Az intézeti Mikulás ünnepség december 4-én, 16:30 órakor kezdődik. Műsorral, csomaggal, egy kis meglepetéssel - és szeretettel várnak minden 12 év alatti gyereket, akinek szülei az Intézet dolgozói.

A mi Kuffler-díjasaink A mi Kuffler-díjasaink

A mi Kuffler-díjasaink

2017.10.10

A Kuffler Alapítvány díjátadó ünnepségét idén Pécsett, a Kodály Központban, a FENS Regionális Konferencia keretében rendezték meg 2017. szept. 22-én.

A fájdalomcsillapítás kihívásai A fájdalomcsillapítás kihívásai

A fájdalomcsillapítás kihívásai

2017.09.21

Koppenhágában, 2017. szeptember 6-9 között tartották az EFIC X. konferenciáját, melyre 10 EUSJA újságírót is meghívtak, hogy minél szélesebb körben tájékoztassák olvasóikat a fájdalom, mint a legtöbb embert érintő kórkép kezelésének lehetőségéről.

Ide nekem az oroszlánt is!
Ide nekem az oroszlánt is!

Ide nekem az oroszlánt is!

2017.09.01

Bősz Emília, Acsády László TDK hallgatója idén három rangos ösztöndíjat is elnyert, a BME Természettudományi Karának Kiváló Hallgatója lett, és 2. helyezést ért el az OTDK Neurobiológia tagozatán.

  • 44 találat
  • További